Latin Amerika’da en yaygın teslimat hizmeti sunan Rappi, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto paralarla ödemeleri kabul etmek için Bitso ve Bitpay ile birlikte çalışıyor.

Cointelegraph Brezilya’nın bildirdiğine göre Rappi, Meksika’da bir deneme projesi çerçevesinde Bitso ve Bitpay ile entegre oluyor. Ancak bu deneme projesinin Brezilya ve diğer Latin Amerika ülkelerinde hizmet verip vermeyeceği henüz net değil.

Rappi’nin kurucu ortağı ve başkanı Sebastián Mejia, kripto paraların projenin ilk aşamasında doğrudan uygulama tarafından kabul edilmeyeceğini belirtti. Öncelikle Meksika’daki Rappi kullanıcıları, kripto paralarıyla kredi alabilecek, daha sonra bu kredileriyle uygulama üzerinden herhangi bir ürün veya hizmet satın alabilecek.

Ancak şirket başkanı, Rappi’nin kriptolarla ilgili çok daha iddialı planları olduğunu ve gelecekte yapılacak olan entegrasyonların herkese açık hale getirileceğini düşünüyor. Mejia konu hakkında ayrıca şu ifadeleri de ekledi:

“Tüketicilerimizin, ilk aşamada kripto paralarını Rappi kredilerine dönüştürmek için dijital cüzdanlarını bağlamalarını sağlayan ve böylece platformdaki tüm hizmetlere erişmelerini mümkün kılan bir ürün oluşturmaya karar verdik.”

Rappi, teslimat hizmeti sunup Bitcoin ödemelerini kabul eden ilk şirket değil. Lieferando da Rappi gibi, 2017’de kripto paraları ödeme olarak kabul eden kendi alanındaki ilk şirketti. Buna ek olarak Grubhub, kendi müşterilerinin her siparişinde kripto para kazanabilmesini sağlayan Bitcoin ödül uygulaması için Lolli ile birlikte çalışmıştı.

Latin Amerika bölgesi, Bitcoin ve kripto paraların benimsenme alanına dönüşmüş gibi görünüyor. Yakın tarihli bir araştırmaya göre, Asya-Pasifik ve Latin Amerika’nın yükselen piyasalardaki yatırımcılarının yüzde 75’i kripto para yatırımlarını genişletmek istiyor. Hatta El Salvador, Eylül 2021’de Bitcoin’i yasal para birimi olarak ilan eden ilk ülke olmuştu.

Cointelegraph Brezilya’dan Cassio Gusson, bu haberin geliştirilmesine katkıda bulundu.