Bitcoin (BTC) fiyatı son günlerde yine değer kaybetmeye başlasa da, blockchain analiz şirketi Glassnode’un verileri, Bitcoin adreslerinin yüzde 75 kadarının kârlı durumda olduğunu gösteriyor.

Glassnode, pazartesi günü yayınlanan Zincir Üstünde Bir Hafta raporunda kârda olan Bitcoin cüzdan sayısını analiz etti ve bu adreslerin yüzde 70-75 kadarının gerçekleştirilmemiş kârda olduğunu tespit etti. Bu oran, 2018 ayı piyasasında yüzde 45-50 ölçülmüştü.

Bulguları yorumlayan Glassnode analistleri, mevcut ayı piyasasının bir öncekiyle kıyaslanamayacak kadar iyi olduğunu ekledi:

“Mevcut ayı piyasası, geçmiş hiçbir döngünün en kötü dönemiyle kıyaslanabilecek kadar kötü değil. Piyasanını yalnızca yüzde 25-30 kadarı gerçekleştirilmemiş zararda. Satış baskısının piyasayı daha da aşağı çekip çekemeyeceğini zaman gösterecek.”

Raporda 155 günden uzun süredir birikim yapanlar olarak tanımlanan uzun vadeli birikimcilerin zararda olmasının daha düşük ihtimal olduğu belirtiliyor. Bu grubun yüzde 67,5’i gerçekleştirilmemiş kârdayken, kısa vadeli birikimcilerde bu oran yalnızca yüzde 7,88 ölçüldü.

Geçtiğimiz 24 saatte 39 bin doları test eden Bitcoin, çeviri yayın saati itibarıyla 40.100 dolar bandında seyrediyor.

Raporda ayrıca Bitcoin ağının hacminin yüzde 58 kadarının “kâr hakimiyetinde” olduğu belirtildi. Bu gösterge, Aralık 2021’den beri pek de kullanılmıyor.