Btc Rehber - Btc Haber

Bitcoin Kripto Para Analiz Uzmanları

Bitcoin Madenciliği Zorluğunda Düşüş Yaşanıyor

87
Okuma Süresi: < 1 dakika

Bitcoin (BTCmadenciliği her geçen gün daha da zorlaşıyor diyebiliriz. Bunun yanında Glassnode tarafından yayınlanan son rapor ise Bitcoin madencilik zorluğu ile ilgili düşüşe dikkat çekiyor. Elde edilen verilere göre; Bitcoin madenciliğinin zorluğu, Kasım ayından bu yana istikrarlı bir yükselişin ardından bu ay ikinci kez yüzde 0,35 düştü.

Bitcoin Madenciliği Zorluğu, Mart Ayında İki Kez Düştü

Glassnode tarafından elde edilen verilere göre; Bitcoin madenciliği hash oranı Şubat ayında 248 exahash/saniye (EH/s) ile tüm zamanların en yüksek seviyesinden, 17 Mart’ta 216 EH/s’ye düştü. Bunun yanında aynı şekilde 3 Mart’ta da Bitcoin madencilik zorluğu yüzde 1,5 oranında düşüş kaydetti. Yani Bitcoin madencilik zorluğu aynı ay içerisinde iki kere düşüş yaşamış oldu.

bitcoin madenciligi zorlugunda dusus yasaniyor 3

Söz konusu zorluk, her bir blok arasındaki süreyi 10 dakikada sabit tutmak için, hashrate olarak da bilinen ağdaki bilgi işlem gücüne göre otomatik olarak ayarlanır.

Compass Mining kurucusu ve CEO’su Whitt Gibbs, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu hafif düşüş, muhtemelen kârsız madencilerin ASIC’leri fişten çekmesinden kaynaklanıyor. Enerji fiyatları küresel olarak arttıkça, muhtemelen daha fazla ASIC’nin ağdan düştüğünü göreceğiz.

btcrehber
WRITEN BY

btcrehber

Bitcoin Para birimi ile alakalı tüm konuları içeren bir rehber platformudur. btcrehber.com'da Her gün yeni bilgiler edinebilirsiniz. Burada edindiğiniz bilgileri sosyal çevrenizle paylaşabilirsiniz. Dünya'da milyonlarca kişi tarafından takip edilen Bitcoin ile alakalı Tüm güncel konular burada yer almaktadır. Her gün yeni bir bilgi için bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir