Btc Rehber - Btc Haber

Bitcoin Kripto Para Analiz Uzmanları

Bitcoin’e olan kurumsal ilgi şaha kalktı

313
Okuma Süresi: 2 dakika

Yayımlanan istatistikler, Bitcoin para birimine kurumsal ilginin hiç olmadığı kadar arttığını gösteriyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı 12 Ekim tarihinde 11.700 dolara kadar çıktı. Zincir üstü veriler, bu yükselişe paralel biçimde türev borsalarındaki alım satım işlemlerinin de arttığını gösteriyor.

Skew tarafından yayımlanan verilerde, CME Bitcoin vadeli işlemlerine ait açık pozisyon miktarı toparlanma görüntüsü çiziyor. Hatırlatmak gerekirse açık pozisyon miktarı, belirli zaman aralığında açık olan uzun ve kısa sözleşmelerin toplamını ifade ediyor ve genellikle vadeli işlemler piyasasındaki ticaret aktivitesini ölçmek için kullanılıyor.

CME Bitcoin vadeli işlem hacmi. Kaynak: Skew

LMAX Digital ve Bakkt dahil olmak üzere, kurum odaklı platformlardaki günlük hacimler de yüksek seviyelerde geziniyor. Bu durum, BTC fiyatındaki yükseliş süreçlerinin ardından kurumsal hacmin büyüdüğünü ispatlıyor.

Fiyat oynaklığının arkasında ne var?

Geçtiğimiz iki ayda, Bitcoin’e önemli ölçüde kurumsal yatırım geldi. İlk olarak MicroStrategy, Bitcoin’e 425 milyon dolar yatırım yaptığını söyledi. Ardından 81 milyar dolarlık ödeme girişimi Square, 50 milyon dolarlık yatırımla onu takip etti. 

Cointelegraph’ın bildirdiği gibi, 10 milyar dolarlık varlık yöneticisi Stone Ridge, 13 Ekim’de 10.000 BTC satın aldı. Şirket şu anda ABD’de son iki ayda en çok Bitcoin yatırımı yapan üçüncü büyük isim.

MicroStrategy, Square ve Stone Ridge’den Bitcoin’e yapılan yüksek profilli yatırımların ardından, kurumsal Bitcoin talebi doğal olarak artabilir. Skew’deki araştırmacılar şunları söyledi:

“CME Bitcoin vadeli işlemlerinin açık pozisyon miktarı, arakazanç ticaretinin* yeniden açıldığı dönemde toparlanıyor.”

Digital Assets Data tarafından paylaşılan Bitcoin vadeli işlem verileri de son 2 hafta içinde hacimde gözle görülür bir artışa işaret ediyor.

Borsaya göre BTC vadeli işlem hacmi. Kaynak: Digital Assets Data

Çeşitli kurumsal platformlarda görülen genel hacim artışı, kurumsal talebin muhtemelen yükseldiğini gösteriyor.

* Arakazanç ticareti (carry trade) nedir?

Düşük faiz getiren para biriminden borçlanıp, parayı daha yüksek faiz getiren başka bir para birimine çevirerek faize yatırma işlemine arakazanç ticareti  ya da carry trade denir.

btcrehber
WRITEN BY

btcrehber

Bitcoin Para birimi ile alakalı tüm konuları içeren bir rehber platformudur. btcrehber.com'da Her gün yeni bilgiler edinebilirsiniz. Burada edindiğiniz bilgileri sosyal çevrenizle paylaşabilirsiniz. Dünya'da milyonlarca kişi tarafından takip edilen Bitcoin ile alakalı Tüm güncel konular burada yer almaktadır. Her gün yeni bir bilgi için bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir