Btc Rehber - Btc Haber

Bitcoin Kripto Para Analiz Uzmanları

Teknik Analiz: 17 Haziran BTC, ETH ve XRP fiyat yorumları

274
Okuma Süresi: 2 dakika

Bitcoin’inin ABD sermaye piyasaları ile olan eş güdümlü hareketi bu hafta da kendini gösterdi. Covid-19 salgınında ikinci dalga endişeleri küresel sermaye piyasalarında yeniden tetiklenince, pazartesi günü yaşanan yeni düşüş hareketine Bitcoin’de uyum sağladı. Bitcoin’deki derin hareketler elbette ki altcoinleri de fazlasıyla etkiliyor.

Bitcoin’de sağlam destekler

Bir önceki BTC yorumunda yine ABD borsalarına paralel şekilde yaptığı hareketten bahsetmiştik. Bu düşüş lider kripto parayı 9.600-9.800 seviyesinden 9.100’lere iterek, Mart ortasından başlayan yükselen kanal desteğinin yitimine yol açmıştı. Bitcoin her ne kadar yukarıda 10.500’ü bir türlü kıramasa da aşağıda yükselen dipler bırakmayı başarıyor.

17 haziran bitcoin teknik analizi

Mor çizgilerle belirtilen alanda oluşan yükselen üçgen formasyonu gözlerden kaçmamalı. Dünkü düşüşle birkaç saatliğine bu formasyonun desteğini kırmış olsa da hızlı bir toparlanma ile yeniden geri döndü. Şu saatler itibarıyla 9.500 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Son bir ay içerisinde defalarca destek bulduğu 8.800 ve 0,786 fibonacci seviyesi ile 50 günlük HO’nın kesiştiği 9.230 desteği sağlam destekler olarak göze çarpıyor. BTC, her iki desteği de sağlıklı bir şekilde test etmeyi başardı. Buradan yükselen üçgenin direnç seviyesi olan 10.165’e doğru bir yükseliş beklenebilir. Yine de hala işlem hacimlerinde bir yükseliş olmadığını hatırlatalım.

BTC destekler: 9.400, 9.230 ve 8.800

BTC dirençler: 9.600, 9950 ve 10.165

Ethereum sağlam duruşunu koruyor

ETH, bir önceki analizimizde vermiş olduğumuz destek seviyesi olan 225 dolar civarında 3-4 gün tutunduktan sonra pazartesi günkü düşüşte bir sonraki 0,618 fibo desteği olan 219 doları test etti. Kısa süreliğine yükseliş kanalı dışına çıkmış olsa da toparlanması da hızlı oldu. Günlük mumu da yükselen kanalın güvenli bir noktasında kapattı. Yazı saati itibarı ile 235 dolardan işlem gören altcoin, daha önceki beklentilerimize paralel bir şekilde hareket etmeye devam ediyor.

17 haziran ethereum teknik analizi

Mayıs sonunda hızlıca kırmış olduğu 219 direncinin bu arada başarılı ve hacimli şekilde test edilmiş olması bu bölgede talebin canlı olduğunu gösterdi. Bu durumun orta vade için, pazarda büyük bir bozulma olmazsa, Ethereum’un önünü açacağını düşünebiliriz.

Geçtiğimiz haftalarda kanal desteğine attığı “iğnelerin” onu kanalın üst noktasına taşıdığını görmüştük. Bu hareketin de aynı olma olasılığını görmekle beraber, 0,786 fibo direnci durumundaki 250 doların artık bir psikolojik sınır haline geldiğini de hatırlatalım. 250 doların hacimli kırılımı ETH’da 275 dolar seviyesini konuşmamızı sağlayacaktır.

ETH destekler: 225 ve 219

ETH dirençler: 250

Ripple düşüşe devam

Son XRP yorumumuzda belirttiğimiz 0,236 fibo desteği olan 0.1837’nin çalıştığını gördük, 0,19 talep bölgesi olarak hala canlılığını korusa da yukarı hareketler oldukça hacimsiz gerçekleşiyor. Düşen kanal içerisinde bir de alçalan üçgen formasyonu görüyoruz. Bu düşüş trendinin devamı yönünde bize güçlü bir fikir veriyor.

17 haziran ripple teknik analizi

Alçalan üçgen direncinin kırılması Ripple‘da havayı değiştirebilir, ancak şu durumda ayıların eli hala güçlü görünüyor.

XRP destekler: 0,1837 ve 0,175

XRP dirençler: 0,2 0,2045 ve 0,2125

Grafik kaynağı: tradingview.com

btcrehber
WRITEN BY

btcrehber

Bitcoin Para birimi ile alakalı tüm konuları içeren bir rehber platformudur. btcrehber.com'da Her gün yeni bilgiler edinebilirsiniz. Burada edindiğiniz bilgileri sosyal çevrenizle paylaşabilirsiniz. Dünya'da milyonlarca kişi tarafından takip edilen Bitcoin ile alakalı Tüm güncel konular burada yer almaktadır. Her gün yeni bir bilgi için bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir