Btc Rehber - Btc Haber

Bitcoin Kripto Para Analiz Uzmanları

Ömer Uymalık ; “ Mücevher Değerinde Kazandıracak, Az Bilinen 3 Kripto Para Birimi var”

255
Ömer Uymalık 3 Kripto Para Birimi Öneriyor
Okuma Süresi: 2 dakika

Kripto Analiz Uzmanı Ömer Uymalık, “gizli mücevher” olabilecek üç kripto para birimi hakkında bilgi verdi.

18 binden fazla kripto para piyasasında işlem gördüğünü belirten Ömer Uymalık, “Kripto paraların bazıları gerçekten gizli kalmayı hak ederken, Bitcoin, Ethereum gibi bazı kriptolar da her gün manşetlere çıkmaya, alıcının dikkatini çekmeye devam ediyor. Bunların arasında adeta gizli mücevher olabilecek nitelikte 3 kripto birimi ise oldukça dikkat çekici” açıklamasını yaptı.

En yüksek değer FILECOIN’de

Az bilinen ya da birçok kişi tarafından henüz farkına varılmayan üç kriptonun Filecoin, Harmony One, Zcash olduğunu söyleyen BTC Uzmanı Uymalık, “Bu üçlü arasındaki en yüksek değer yaklaşık 3,6 milyar dolarla Filecoin (FIL)’e ait. Veri depolamayı kolay hale getiren eşler arası bir ağ üzerinde çalışır. Ağdaki kişiler, diğerlerinin verilerini güvenli şekilde depolamak için kendi cihazlarında ekstra depolama alanı açar ve bunu Filecoin’lerde yaptıkları için daha avantajlıdırlar. Şöyle ki normal veri depolama şirketleri, bulut depolama için belli bir fiyat üzerinden çalışırken, bu tarz depolama maliyet açısından daha avantajlıdır. Farklı depolama seçenekleri sunan farklı türde sağlayıcılarla ağın müşterileri yedekli çalışma, erişim hızı ve maliyet kombinasyonlarından ihtiyaçlarına en uygun olanını seçebilir” ifadelerini kullandı.

Harmony ONE Şimdilik saniyede 2.000 işlem yapıyor

Harmony One hakkında da bilgi veren Ömer Uymalık, “Harmony One (ONE), 1,4 milyar dolarlık piyasa değeri olan ve diğerlerine göre nispeten yeni olan bir blok zincir ağıdır. Teknik olarak ileri seviyede sağlam bir ağa sahip. Ethereum dahil omak üzere birçok blok zincir ağının yükseltme sürencinde olduğu ve ademi merkeziyetçi yönünü koruduğuna inanan bir sistem üzerine kuruludur” açıklamasını yaptı.

Harmony’nin saniyede 2 bin işlem gerçekleştirebildiğini vurgulayan Uymalık, “Bu rakam Visa işlem sayısıyla neredeyse aynı. Ancak Harmony, kendi ağının ilerleyen süreçte saniyede 10 milyon işlem kapasitesine çıkacağına inanıyor. Aynı zamanda işlemleri doğrulamak amacıyla Harmony, doğrulayıcıların hisse coinlerine sahip olmasını hedefleyen yeni bloklar oluşturmak için ‘hisse kanıtı’ konsepti üzerinde çalışmaya devam ediyor” dedi.

“Zcash, mahremiyete odaklanıyor”

2,1 milyar dolar piyasa değeri ile üçlünün son sırasında yer alan Zcash’in mahremiyete odaklandığını ifade eden Kripto Analiz Uzmanı Uymalık, “Zcash (ZEC) mahremiyete odaklanan blok zincir ağı üzerinde çalışan bir kripto birimi. İlk çıkış hedefi internet kullanan herkesin para gönderip almasına izin veren kapsayıcı bir sistem oluşturmaktı. Bir başka hedefi de merkezi olmayan bir sistem olmasını istemesiydi. Ancak blok zincirlerin doğası gereği, yapılan işlemleri tam olarak koruması mümkün değil” dedi.

BTC Uzmanı Ömer Uymalık, Zcash’in, kullanıcılarının işlemleri herkese açık veya özel olarak başlatabilecekleri bir ağ oluşturduğunu belirterek, “Kullanıcılar bunu, bir işlem için özel bir ‘Z adresi’ veya genel bir ‘T adresi’ kullanarak yapabilir. Tüm işlemler herkese açık sayfada görülebilir, ancak bu sayfa iki Z-adresi arasındaki işlemleri, şifrelenmiş işlem miktarlarını veya notları göstermez. Z-adresleri ve T-adresleri de birbirleri arasında işlem gönderebilir. Gizliliğe değer veren kullanıcılar için Zcash çekici bir seçenektir”şeklinde açıklamada bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir