Popüler bazı kripto para analistleri, bir haftalık düşüşün ardından yeniden 41 bin doları geçen Bitcoin’in (BTC) geleceğinin “yeşil” göründüğüne inanıyor.

Popüler Bitcoin teknik analisti TechDev, Twitter’daki 381 bin takipçisiyle en büyük kripto paranın öngörülebilir gelecekteki genel yönünün yukarı olduğu tahminini paylaştı.

Analistin 14 Nisan’da paylaştığı grafik, Dow Jones Borsası Endüstri Endeksi’nin 80’ler ve 90’lardaki büyük yükselişiyle Bitcoin’in son altı yıldaki fiyat performansını kıyasladı. Geçmiş performanslar geleceğin garantisi olmasa da, geçmiş fiyat hareketiyle bazı benzerlikler, bu benzerliklerin tekrarlanması halinde Bitcoin için yükselişe işaret ediyor.

Bitcoin madenciliği şirketi Blockware Solutions’ın analistlerinden Will Clemente, şirketi ve blockchain analiz kaynağı Glassnode’un verilerine dayanarak Bitcoin’in “büyük fırsat bölgesinde” olduğuna dikkat çekti.

Analist, 14 Nisan tarihli gönderisinde “Bitcoin ayrıca ilk kez bu bölgede bu kadar uzun zaman geçiriyor,” diye belirtti.

Bir diğer analist Dave the Wave ise Gauss ve Guppy göstergelerine dayalı olarak Bitcoin’in dramatik bir hareket göstermeye hazır olduğunu ileri sürdü. Yine de analist, en büyük kripto paranın bu hareketi hangi yönde gerçekleştireceği konusunda emin değil.

Analist, uzun vadede ise Bitcoin’in yıl ortasına kadar 135 bin doları göreceğine inanıyor.