Bitcoin (BTC), zorlu geçen hafta başında son üç haftanın en düşük seviyesine geriledikten sonra, 12 Nisan’da 40 bin dolar desteğini geri almaya çalışıyor.

BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

“Extraordinarily elevated” CPI data due

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre en büyük kripto para, salı günü 39.300 dolara kadar geriledikten sonra 40.200 dolara sekme yaşadı.

Özellikle de teknoloji şirketlerinin hisselerindeki düzeltmeden etkilenen Bitcoin, kısa zaman çerçevelerinde pek de iştah açıcı gözükmüyor. Fiyatta yükseliş bekleyenlerin ise beklentileri boşa çıkmış oldu.

Zincir üstü izleme kaynağı Coinglass’a göre, geçtiğimiz 24 saatte likide edilen uzun pozisyonların değeri 428 milyon doları geçti. Bu miktar, 22 Ocak’tan beri görülen en yüksek miktarı temsil ediyor.

Kripto likidasyon grafiği. Kaynak: Coinglass

“Teknoloji hisselerindeki yıkım BTC’yi de etkiliyor,” diye belirten Blockware analistlerinden William Clemente, şöyle devam etti.

“Katılıp katılmadığımdan bağımsız olarak, geçtiğimiz ay giderek artan korelasyon nedeniyle piyasa, BTC’yi teknoloji hisselerine yüksek riskli bir alternatif olarak görüyor gibi gözüküyor.”

Bugün açıklanacak mart ayı TÜFE verilerinin ise piyasa duyarlılığını daha da kötü etkilemesi bekleniyor. Enflasyon, halihazırda son 40 yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor.

TÜFE açıklamaları, kripto piyasalarındaki dalgalanmayı genellikle kısa vadede artırıyor. ABD’nin mart ayı TÜFE verileri, yaklaşık 3 saat sonra açıklanacak.

Büyük yatırımcılarının alım yaptığı destek seviyelerini analiz eden Whalemap, piyasa için son noktanın 27 bin dolar olduğunu ileri sürdü.

Whalemap, “41.600 dolara maalesef tutunamadı, en yakın zincir üstü destek ise 38.400 dolarda bulunuyor,” diye özetledi.

Analiz platformunun paylaştığı grafik ise, alım ilgisi nedeniyle 41.600 dolara da tutunulmuş olması gerektiğini gösteriyor.

BTC/USD paritesinin destek seviyelerini gösteren grafiği. Kaynak: Whalemap/ Twitter