Bağış toplama platformu Pledge, sivil toplum kuruluşlarının Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ve Tether (USDT)’nin de dahil olduğu 130’dan fazla kripto para biriminde kripto bağışları kabul edebileceği PledgeCrypto’yu başlattı.

Ünlü müzik sanatçısı, transseksüel haklarının önde gelen savunucusu ve kendi yardım derneği (Protect and Defend Trans Youth Fund)’ın da kurucusu Ariana Grande, transseksüel gençliği savunan ve onlara direkt hizmet sağlayan LGBTQ kuruluşları için para toplamak amacıyla Pledge ile beraber çalışıyor. Sanatçı, 1,5 milyon dolara kadar bağışta bulunmayı teklif etti.

Yapılan duyuruya göre PledgeCrypto, yapılan bağışların söz konusu kuruluşlara teslim edildiği, bağımsız ve tam entegrasyonlu bir fiat ve kripto para bağış platformu olma özelliğine sahip. Platform, herhangi bir teknik bilgi, kripto cüzdan uzmanlığı veya Müşterini Tanı belgeleri gerektirmiyor.

Pledge CEO’su James Citron, dünya çapında yaklaşık 300 milyon insanın kripto para birimine sahip olduğunu ve söz konusu amaçlarını finanse etme niyetinde olduğunu açıkladı. Ariana Grande’nin kampanyasının yanı sıra PledgeCrypto’nun diğer ortakları arasında The Boys and Girls Club of Metro Los Angeles, Big Brothers and Big Sisters LA, Streetcode Academy, Worthy of Love, Safe Place for Youth, CoachArt, Goodie Nation ve Taraji P. Henson’s Boris Lawrence Henson Foundation gibi kuruluşlar da bulunuyor.

Pledge ayrıca BM İklim Nötr Girişimi aracılığıyla kripto para madenciliği ve transferlerinin çevresel etkisini dengelemek adına her bir kripto transfer işleminin, doğrulanmış karbon dengeleme girişimlerine katkıda bulunmasına izin veren bir sistem de duyurdu.

Şüphesiz ki dijital varlıkların şimdiye kadarki en yüksek fiyat rekorları kırdığı yıl olarak akıllarda kalacak olan 2021 yılı, ayrıca kripto hayırseverliği için de sayısız başarılara imza atılan bir dönemdi. Cointelegraph’ın şubat ayının başlarında da bildirdiği gibi, 2020’de 4,2 milyon dolar olan kripto yardımları 2021’de ise yaklaşık 69,6 milyon dolardı. Ayrıca kripto bağış hacmi de bu dönemde 16 katlık bir artışla yüzde 1,558 yükseldi.

İlginizi Çekebilir: Ukrayna’ya yapılan bağışlar 108 milyon dolara ulaştı

Ukrayna devlet yetkilileri mart ayında Rusya’ya karşı savaşa yardım etmek amacıyla Bitcoin veya diğer dijital para birimlerinde bağış yapmak isteyen bireyler için bir bağış platformu oluşturma adına FTX, Kuna ve Everstake ile işbirliği kurdu.