Btc Rehber - Btc Haber

Bitcoin Kripto Para Analiz Uzmanları

Bitcoin ve Altcoinlerin Düşüş Nedenleri?

75
Okuma Süresi: 2 dakika

BTC fiyatı yazı hazırlandığı sırada 40.900 dolar seviyelerinde bulunuyor. En büyük kripto para birimi yeniden 41.000 doların altında. Peki piyasalardaki bu düşüşü tetikleyen gelişme neydi? Bitcoin (BTC) neden 37.000 dolara yeniden kapı araladı? Tüm bu detaylar ve güncel piyasa tahminlerine göz atalım.

Bitcoin ve Altcoinler Düşüyor

Bitcoin (BTC), ayılar piyasayı 40.000 dolara doğru çekerken, 11 Nisan’da Wall Street açılışında öngörülebilir bir düşüş gördü. Sakin hafta sonu, yeni hafta başlarken yerini volatiliteye bıraktı ve dünya genelindeki hisse senetleri de aynı şekilde negatif seyretti. Asya’da, Hang Seng günü Hong Kong’da %3 düşerken, Şanghay Bileşik Endeksi %2,6 düşüşle tamamladı. Alman DAX, Londra’daki FTSE 100’ü taklit ederek, düşmeye devam ediyor.

Wall Street’in yeni başlamasıyla, pazartesi günü ABD doları döviz endeksinin (DXY) tekrarlanan yükselişinin kanıtladığı gibi, dikkatler ABD dolarının gücüne odaklandı. Twitter yorumcusu B C Richfield, potansiyel bir geri çekilme hedef aralığı göstererek, “Burada biraz fazla geniş görünüyor, risk varlıklarında henüz fark edilemiyor” dedi.

“Önceki aralık (DXY için) yüksek olan 99.437 alanına geri çekilme bekleniyor. Burada durun, o zaman kripto gibi riskli varlıklar için daha büyük kayıplar görebiliriz”.

Kripto Para Piyasaları Tahmin

Bu arada, salı günkü mart ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi gelecek. Şubat ayı sonlarında Avrupa’da Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana enflasyonist baskıların gerçekliği (ABD bölgesi için) ortaya çıkacak.

Bununla birlikte, kripto para analistleri piyasaların seyrine ilişki farklı görüşlere sahip. Merkez bankalarının enflasyonla başa çıkmak için faiz oranlarını yükseltmek ve varlık alımlarını tersine çevirmek yerine, yükselen fiyatlara rağmen önceki seyrine devam etmekten başka seçeneği kalmayacağını düşünenlerin sayısı artıyor.

Podcast sunucusu Preston Pysh şunları söyledi;

“Ekonomik piyasalarda (ve gerçekten yakında) dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının agresif bir şekilde ‘sıkılaştırıcı’ konuşmalarında rotayı tersine çevirmelerine neden olacak büyük bir şok var. Tahvil getirilerindeki 40 yıllık trend çizgisi bozuluyor”.

Federal Rezerv’in gerçekten enflasyonu düşürmeye çalıştığı fikrine katılmayan ski BitMEX CEO’su Arthur Hayes ise şunları söyledi;

“Birçok kez söylediğim gibi, amaç aslında enflasyonla savaşmak değil, enflasyonla savaşıyormuş gibi görünmek ki yerli politikacılar daha çok çalışan ama daha az parası olan öfkeli bir halktan sağ çıkabilsin. Merkez bankacıları sıkılaştırmalı, sıkılaştırmalı ve biraz daha sıkmalı, ama çok fazla değil çünkü pozitif reel oranlar borca ​​dayalı küresel ekonomiyi tamamen yok edecek”.

Bu ilk aşamada Bitcoin için önemli bir düşüşü beraberinde getirebilir.

“Bu yılın haziran ayındaki ikinci çeyreğin sonunda, Bitcoin ve Ethereum’un şu seviyeleri test etmiş olacağına inanıyorum: Bitcoin: 30.000 dolar, ETH: 2.500 dolar”.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
btcrehber
WRITEN BY

btcrehber

Bitcoin Para birimi ile alakalı tüm konuları içeren bir rehber platformudur. btcrehber.com'da Her gün yeni bilgiler edinebilirsiniz. Burada edindiğiniz bilgileri sosyal çevrenizle paylaşabilirsiniz. Dünya'da milyonlarca kişi tarafından takip edilen Bitcoin ile alakalı Tüm güncel konular burada yer almaktadır. Her gün yeni bir bilgi için bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir