Btc Rehber - Btc Haber

Bitcoin Kripto Para Analiz Uzmanları

Putin: Kripto Para Madenciliği Rusya’ya Avantaj Sağlayabilir

295
Putin: Kripto Para Madenciliği Rusya’ya Avantaj Sağlayabilir
Okuma Süresi: 2 dakika

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, kripto paraların değişkenliğinin yüksek olduğunu ve bunun yatırımcılar için risk yarattığını düşünse bile kripto para madenciliğinin Rusya’ya fayda sağlayabileceğini söyledi.

Putin, Rusya Merkez Bankası ile kripto paraların oldukça değişken olduğu ve finansal ağ için çeşitli riskler oluşturduğu konusunda hem fikir. Bununla birlikte, Rusya’ya “belirli rekabet avantajları” sağlayabileceği için kripto para madenciliğinde potansiyel görüyor.

Putin madenciliğe Karşı Değil

Geçtiğimiz hafta, Rusya Merkez Bankası bir yasak önererek kripto üzerindeki sert duruşunu yoğunlaştırdı. Kurum, varlık sınıfının bir piramit şemasını hatırlattığını, para politikasının egemenliğini baltaladığını ve yerel finansal sistemi tehdit ettiğini savundu.

Yakın tarihli bir konferansta Putin, konuyla ilgili devam eden tartışmaların farkında olduğunu söyledi ve kripto düzenlemesinin şu anda “ön planda” olduğunu belirtti.

Vladimir Putin, ülkesine faydalı olabileceği için kripto madenciliğinden yana:

“Tabii ki madencilik tarafında belirli avantajlarımız var yani ülkede arz bakımından elektriğimiz ve iyi yetişmiş akıllı çalışanlarımız mevcut. Bu bize avantaj sağlayabilir.”

Daha sonra ise Putin Rusya Merkez Bankası ve yerel hükümeti konuyu tekrar tartışmaya ve “bir tür oybirliği ile fikir birliğine varmaya” çağırdı.

Putin’in yorumları, Maliye Bakanlığı üyesi Ivan Chebeskov’un Rusya’daki kripto para birimleri yasağına karşı çıkmasından bir gün sonra geldi. Chebeskov’a göre bu tür yasalar Rusya’nın küresel teknoloji endüstrisinde geri kalmasına neden olabilir. Chebeskov, bu nedenle hükümetin kripto paraları düzenlemesi ve tamamen yasaklamaması gerektiğini söylemişti.

Rus kripto madenciliği düzenlemeyi hak ediyor

Birkaç ay önce, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve Devlet Duması, kripto para madenciliğinin girişimcilik faaliyeti olarak düzenlenen yasallaştırılmış bir iş olması gerektiğini savunmuştu.

Mineka Dijital Ekonomi Geliştirme Direktör Yardımcısı Aleksey Minaev, madencilik endüstrisinin “saygı ve düzenlemeyi” hak ettiğini belirterek daha da ileri gitti. Yasallaştırılırsa Rus devletinin vergilerden yararlanabileceğini ve insanların gelirlerinin yasal olacağını da sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir:  Bitcoin’de Düzeltme mi Yaşanacak? Bitcoin Grafiğindeki Son Durum Ne?

Devlet Duması başkanı Anatoly Aksakov, kripto para madenciliğinin Rusya’da yasaklanmadığını ancak net vergilendirme kurallarından yoksun olduğunu hatırlattı. Bu nedenle, düzenleyici olmasını ve netliği artırmaya çağırdı ve madencilerin diğer tüketicilerden daha yüksek elektrik tarifeleriyle ücretlendirilmesini önerdi.

btcrehber
WRITEN BY

btcrehber

Bitcoin Para birimi ile alakalı tüm konuları içeren bir rehber platformudur. btcrehber.com'da Her gün yeni bilgiler edinebilirsiniz. Burada edindiğiniz bilgileri sosyal çevrenizle paylaşabilirsiniz. Dünya'da milyonlarca kişi tarafından takip edilen Bitcoin ile alakalı Tüm güncel konular burada yer almaktadır. Her gün yeni bir bilgi için bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir