Btc Rehber - Btc Haber

Bitcoin Kripto Para Analiz Uzmanları

Bitcoin (BTC) Yatırımcılarına Müjde! Altın, BTC’yi Harekete Geçirebilir!

350
Okuma Süresi: 2 dakika

İsviçre’de Credit Suisse’den sonra en büyük ikinci yatırım bankası olan UBS, altın konusunda yükseliş eğilimi olduğunu dile getiriyor. Orta vadede, altın etrafında gelişen bu olumlu duygu, Bitcoin’de (BTC) boğa durumunu canlandırabilir.

Kripto para birimi alanındaki birçok önemli yatırımcı, Bitcoin‘i altın 2.0 olarak tanımlar. Örneğin milyarder yatırımcılar Winklevoss ikizleri sürekli olarak BTC’nin altından daha iyi bir değer deposu olduğuna inandıklarını ifade etmekteler.

btc

Skew’in verilerine göre, BTC ile altın arasındaki korelasyon da Nisan ayından bu yana önemli ölçüde arttı.

UBS’den Boğa Öngörüsü

UBS Asean küresel pazarları başkanı Yeoh Choo Guan, bankanın 2021’de altının bin 850 ila 2 bin 100 dolar arasında kalmasını beklediğini söyledi. Altın, yılbaşından bugüne kadar %29 arttı ve altın gibi bir varlık için %7,5’lik bir yükseliş öngörüsü önemli bir öngörüdür. Guan şöyle dedi:

“Altın konusunda çok iyimseriz. Fiyatların yükseleceğini düşünüyoruz ve ilginç olan ise beklenenden daha uzun süre boyunca yüksek kalacağını düşünüyoruz.”

Guan, teknik ivmesinin yanı sıra, altının “çekici bir portföy çeşitlendiricisi” haline geldiğine dikkat çekti. Evet altın tarihsel olarak sağlam bir güvenli liman olarak hareket etti, ancak son aylarda artan fiyatı onu daha çekici hale getirdi. Merkez Bankası’nın ortalama enflasyon politikasından kaynaklanan orta vadede enflasyon riski, altının yükselişini de tetikleyebilir.

Güçlenme Bitcoin’e de Yansıyabilir

Altın güçlenen ivmeyi görmeye devam ederse, potansiyel olarak bu olumlu hava Bitcoin’e de yansıyabilir.

Skew’den alınan veriler, BTC ile altın arasında gerçekleşen korelasyonun birkaç yılın en yüksek seviyesinde olduğunu gösteriyor. Bir aylık korelasyon yıllardır görmediği bir seviye olan %74’e ulaştı. MicroStrategy tarafından toplu Bitcoin alımı ve Grayscale’in yönetimi altında sürekli artan varlıkları (AUM), daha fazla kurumun BTC’yi bir değer deposu olarak gördüğünü gösteriyor.

skew bitcoingold realized correlation 860x480 1

Uzun vadede, Tyler Winklevoss gibi uzun süredir Bitcoin’e yatırım yapan isimler, BTC’nin sonunda 500 bin dolara ulaşacağını öngörüyor.  BTC için orta vadeli yükseliş tahminleri, yarılanma sonrası döngü ve altının yükseliş eğilimi etrafında dönüyor. BTC için uzun vadeli boğa vakaları, BTC’nin altın ile pariteye ulaşabileceği beklentilerine dayanıyor.

Şu anda, Bitcoin’in piyasa değeri 202 milyar dolar civarında seyrediyor, bu da altının 9 trilyon dolarlık değerlemesinin %2.25’inden az.

btcrehber
WRITEN BY

btcrehber

Bitcoin Para birimi ile alakalı tüm konuları içeren bir rehber platformudur. btcrehber.com'da Her gün yeni bilgiler edinebilirsiniz. Burada edindiğiniz bilgileri sosyal çevrenizle paylaşabilirsiniz. Dünya'da milyonlarca kişi tarafından takip edilen Bitcoin ile alakalı Tüm güncel konular burada yer almaktadır. Her gün yeni bir bilgi için bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir